Miles and More

Založil před 11 lety David Eiselt ve fóru Frequent flyer programy

Kupujete někdo míle přes Bundle s tím bonusem +50% (párkrát ročně přijde nabídka do mailu a myslím, že +50-60% je maximum, co dávají navíc. Dřív se to celkem vyplatilo na C, dokud byly doplatky k bonusovce do USA řekněmě do 1000 EUR za zpátečku, ale teď už to leze asi ještě výš. 

0 Citovat

V tom nejvyšším Bundle se to opravdu vyplatí. 150tis. mil za cca 43.000,-.

Kdybych to napasoval na ten svůj let, tak
jednosměrka z Prahy do Tokia ve first je za cca 135tis. mil + 7.500,-

Běžná cena je cca 250.000,- 😃 (zpáteční cca 180.000,-).

Přemýšlím, že to také koupím. Dá se za to koupit kdykoliv cokoliv po Evropě s naprostou flexibilitou za pár kaček na poslední chvíli.

1 Citovat

Díky za tip na využití pro Japonsko. Do USA z Prahy už mi kalkulace přes míle i s tím bonusem v C vychází třeba do LAX 60-70 tisíc včetně doplatku ta taxy a včetně "hodnoty" mil a to je už teda celkem dost a ne moc daleko od standardních cen. 

0 Citovat

Ano, Lufthansa občas nabízí nákup mil přes Bundle&Go s bonusem +50–60 %, což bývalo výhodné hlavně pro business class lety do USA, když byly doplatky kolem 1000 EUR za zpáteční. Dnes jsou ale příplatky vyšší a s dynamickým oceňováním je celková hodnota těchto promo akcí menší, takže se vyplatí jen pokud máte konkrétní rezervaci v plánu a vidíte dostupnost, jinak je to spíš risk. https://www-acculynx.com

0 Citovat

Booking.com má v dubnu 5 mil za 1 €.

3 Citovat

Vypadá to na dramatické zvýšení palivových příplatků u LH. 

viz stránka meilenoptimieren.com 

0 Citovat

LH je má už teď vyšší než některé konkurenční aerolinky plnou cenu letenky. 

1 Citovat

Zdá se, že s LOT to ještě význam má, poplatky jsou tam ještě snesitelné. Jen to ze stránek MM, LH, Swiss moc nabídek s LOTem neukazuje a už vůbec ne v Meilenschnäpchen, tak se asi budu muset ještě přihlásit do LOT a TK, aby to něco ukazovalo.... 

0 Citovat

Zkus na MM jiné odletové letiště, třeba WAW nebo WRO, záleží na konkrétním spojení, které dopravce to nabídne. Obecně je výhodnější letět přes MM partnery, nízký palivový příplatky má např. LOT, Aegean, Etiopian. Z polských letišť by to mohlo nabídnout LOT, navíc v Polsku jsou nižší bezpečnostní taxy, které se promítají do doplatků

1 Citovat

Dnes zkouším vymoženosti FTL z Uptrip apky a je to docela fajn. V rámci FTL máte jedno odbavené zavazadlo navíc, můžete využívat business check-in, fast line v LH hubech, LH Group salonky zdarma a dřívější nastup do letadla :) Zdravím z Panorama Lounge :) A pěkné Velikonoce!

img-1237.jpg
img-1220.jpg
photo-5523-singular-display-fullpicture.jpg
img-1245.jpg

1 Citovat

Pri tom FTL je dosť veľa obmedzení benefitov, v podmienkach je veľa poznámok pod čiarou :)

1 odbavená batožina zdarma naviac - áno, ale za predpokladu, že máš kúpenú tarifu s veľkou batožinou, môžeš si zobrať druhú batožinu zdarma. Ak máš tarifu len s príručnou, tak veľkú zdarma k tomu nemáš. Navyše platí to len na letoch LH, ak napríklad cez appku LH kúpiš let operovaný Eurowingsom, tam tá batožina neplatí. Vo Viedni tak odo mňa chceli 70 eur, nakoniec som ich ukecal.

Fast line - o tom som nevedel, ale pozerám, že je to tak. Existuje nejaký zoznam letísk? Našiel som len FRA a MUC

Priority boarding - ten je myslím až od Senatora, FTL to nemá

LH Group salóniky - tam je to tiež nie úplne jasné, vysvetľoval mi to raz jeden Poliak, že musíš mať kúpenú letenku cez appku LH, ináč to neplatí. On letel ATH-MUC-WAW a na to, aby mal prístup do LH salónika v Aténach musel kúpiť letenku priamo od LH. Keby ju kupoval od LOTu, tak by ho to nepustilo. Ale môžem sa mýliť, hovoril mi to narýchlo pri boardingu.

Benefity sú to všetko dobré, ale ako pri každom vernostnom programe si treba riadne naštudovať podmienky a vedieť ako na to.

2 Citovat

nechci slevu zadarmo :)

0 Citovat

vl k napsal(a):

Priority boarding - ten je myslím až od Senatora, FTL to nemá

LH Group salóniky - tam je to tiež nie úplne jasné, vysvetľoval mi to raz jeden Poliak, že musíš mať kúpenú letenku cez appku LH, ináč to neplatí. On letel ATH-MUC-WAW a na to, aby mal prístup do LH salónika v Aténach musel kúpiť letenku priamo od LH. Keby ju kupoval od LOTu, tak by ho to nepustilo. Ale môžem sa mýliť, hovoril mi to narýchlo pri boardingu.

Benefity sú to všetko dobré, ale ako pri každom vernostnom programe si treba riadne naštudovať podmienky a vedieť ako na to.

Ano, priority boarding až se SA Gold, Senator.

Salonek v ATH, přístup přes zakoupení letenky přes appku asi ne, ale záleží, kdo let operuje. Pokud Aegean, tak tam mě do salonku Aegean Business Lounge B (Schengen) nepustili ani se statusem Senator (SA Gold) a odkázali mě na salonek Lufthansa lounge.

0 Citovat

Ano. LH Group salonky lze logicky využívat pouze s letenkami LH Group ;)

0 Citovat

Barney Flyer napsal(a):

Což je vlastně jediný reálně využitelný benefit FTL (pokud člověk nelítá s kufry a nepotřebuje papírové BP).

1 Citovat

No a zítra (10/04) bych se LH radši vyhnul. Bude stávka.

0 Citovat

mxp napsal(a):

[citace="Barney Flyer"]

Což je vlastně jediný reálně využitelný benefit FTL (pokud člověk nelítá s kufry a nepotřebuje papírové BP).

[/citace] dle podmínek by to mělo platit na celou Star Alliance. V listopadu jsem letěl z Mnichova s United a návštěva Lufthansa salonku přes FTL proběhla bez problémů. 

1 Citovat

Tady jsou podmínky k návštěvě LH Business Lounge s FTL

img-4823.jpg

1 Citovat

Na salonky funguje dobře lounge Finder, kde FTL lze navolit. Samozřejmě jsou tam další drobnosti jako přednost na zákaznické lince, jste výš na seznamu na případný upgrade a máte naopak vyšší prioritu na místo u overbooking. No a potom jedna příjemná věc, že vám neexpirují míle.

0 Citovat

S Marriott Bonvoy (platí na většinu jejich síťových hotelů) lze letos dostat až 120 points pro získání FTL statusu. Dávají 40 points už za první noc. Minulý rok to muselo být 2 po sobě jdoucí noci. Takže při 3 rezervacích ročně s libovolným počtem nocí se lze dostat na těch 120 points. Pro srovnání 120 points je jako letět z Německa Star Alliance Amerika/Afrika/Asie tam a zpět v economy. Do toho automaticky přičítají 4 míle za 1 USD, někdy i 8 mil. 

0 Citovat

Ezeiza 

prosim kdy mi points nenahrali do M&M i kdyz mam ucty propojene Marriott a M&M komu to reklamovat? 

0 Citovat

@dedik77

mně to nepřišlo jen jednou, jinak velmi dobra zkušenost. Chodí to automaticky a velmi rychle cca do 2 dnů, na rozdíl od ostatních partnerů (autopůjčovny, hotely, atd). Řešil jsem to přímo s hotelem a ten to vyřešil s Marriott Support během pár dní. Stejnou situaci jsem řešil s Miles & More support, protože jsem nevěděl na koho se obrátit a jejich reakční doba + ochota jsou šílené.  

1 Citovat

Ahoj.

Aktuálně probíhá v aplikaci UPtrip soutěž  GRAND SCAN  o Senator status a poúkazy 300e na letenky + samozřejmě nějaké kartičky. Vyfotil by prosím někdo QR kody na prodejnach World Shop (Mnichov, Frankfurt, Vídeň)? + ještě bude potřeba speciální QR (nápověda je Brusel, Curych, Ženeva)

*cílem je získa 3 QR skeny, jeden v apce, jeden ve Worldshop a jeden speciální viz nápověda.

Díky moc

img-1520.jpg

4 Citovat

Dneska jsem si užil díky stávce tři segmenty s LH Group. Ve Frankfurtu je WorldShop v Land Side části terminálu a do Air Side ho podle všeho nikam nedali. Ve Vídni jsem ho viděl na F chodbě.

qr-grand-scan.jpg

4 Citovat

Super. Takovou rychlost jsem nečekal. Tak už zbývá jen speciální, který dle indicií bude v Bruselu, Ženevě, nebo Curychu :)

img-1521.jpg
img-1522.jpg

0